چرا مغز گردو سیاه می شود ؟

چرا مغز گردو سیاه می شود ؟
عواملی مانند بیماری های باکتریایی ، عوامل ژنتیکی و نوع رقم انتخابی ، عوامل محیطی ( تاثیر دما ، آب و هوا ، رطوبت ، نور) ، تغذیه و کوددهی ، زمان برداشت و روش برداشت ، نحوه خشک کردن گردو و مدت زمان انبار داری گردو می تواند بر روی کیفیت مغز گردو تاثیر گذار باشد. معمولا در ارقام زودرس چون فرآیند رسیدن میوه با هوای گرم اواسط تابستان همزمان است مغزها تیره تر شده و از کیفیت آنها کاسته می شود پس با شناسایی ارقام دیررس و مرغوب وپرورش این ارقام می توان از مسئله تیرگی مغز گردو تا حدودی جلوگیری نمود.

 
تابستانهای گرم و درجه حرارت های بالای 38 درجه سانتیگراد در طی دوره سفت شدن مغز باعث تیره شدن آن می گردد . برای دستیابی به گردوهایی با مغز پر و میزان چربی بالا ، درجه حرارت های 27 تا 33 درجه سانتیگراد در طول چندین هفته قبل از برداشت ضروری می باشد . تغذیه با عناصر میکرو به ویژه سولفات روی و آهن در افزایش کیفیت مغز گردو موثر می باشد . برداشت مکانیزه و انتخاب روش برداشت صحیح که در حداقل زمان انجام گیرد اهمیت دارد . در برداشت مکانیزه استفاده از ماشین پوست گیر بسیار الزامی است.

 

 
علائم بیماری باکتریای روی برگ، شاخه و جوانه‌ها ظاهر می گردند. بیماری با ظهور لکه‌های کوچک روی برگ آشکار می‌شود که این لکه ها به تدریج توسعه می‌یابند و پس از منتهی شدن به رگبرگ ها زاویه‌ دار و رنگ آنها سیاه می گردد. موقعی که میوه به اندازه نخود است علائم آلودگی روی آن به صورت لکه سیاهی در گلگاه دیده می شود که به تدریج توسعه می‌یابد و فرورفتگی پیدا کرده، شکاف بر می دارد. درصورت مساعد بودن شرایط جوی، لکه روی میوه توسعه یافته تمام پوست میوه را فرا می گیرد و سپس به مغز گردو نفوذ می کند.

 

 
عمده‌ ترین روش های کنترل بیماری، شامل روش‌ های زراعی استفاده از ارقام مقاوم، کنترل شیمیایی و مدیریت تلفیقی است.استفاده از نهال‌های سالم برای کاشت ،رعایت فاصله کاشت در نهالستان ،استفاده از ارقام دیر گل مانند فرانکفورت و هارتلی برای فرار از بیماری و هرس شاخه آلوده به منظور حذف آلودگی و نیز افزایش جریان هوا در شاخه ها ،مدیریت آبدهی نهالستان‌ها و باغات، اجتناب از آبیاری بارانی و بخصوص در زمان گلدهی(اواسط فروردین تا اواخر اردیبهشت) ،توجه کافی به تغذیه گردو در کنترل بیماری موثر است . در مواقعی که خطر بروز بیماری بالاست دو بار سم پاشی با سموم مسی مانند مخلوط بوردو و یا اکسی کلرور مس، یکی در اوائل دوره رویشی و دیگری در پایان این دوره توصیه شده است.

 

 
فصل برداشت گردو بستگی به شرایط محیطی دارد از اواخر تابستان یا اوایل پاییز برداشت می‌شود. هنگام برداشت گردو پوست آن باید به رنگ قهوه‌ای مایل به خاکی در آمده باشد و پوست آن به راحتی از گردو جدا شود. برداشت محصول گردو باید در اولین فرصت که گردو‌ها پوست می‌دهند انجام شود.

 

 
بعد از چیدن گردو‌ها باید آنها را پوست کنده و محصول را در سایه و در جای خشک پهن کرد تا خشک شوند. محل خشک شدن باید طوری باشد که هوا در آن جریان داشته باشد. تا محصول به طور کامل خشک شود. در مناطقی که آفتاب ملایم باشد می‌توان محصول را بعد از پوست‌گیری در آفتاب ملایم خشک کرد. اگر آفتاب شدید باشد موجب سیاه شدن مغز گردو و عدم بازار پسندی آن می‌شود.

 

 

 

منبع:

http://nargil.ir/Gardening-Tricks.aspx?id=20160731&cid=61943

۱۰ مرداد ۱۳۹۵ ۱۲:۳۰
تعداد بازدید : ۲,۶۹۸
کد خبر : ۲,۴۵۶

نظرات بینندگان

رستمی
۱۳۹۷/۰۲/۲۲
0
0
0

لطف کنید زمانی نوع بیماری درختان ونوع داروی انرا مشخص میکند مقدار مصرف دارو را ذکر نماید با تشکر


نام را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید